By QUARTZ / Blog / 0 Comments

Simptomele defectarii hard disk-urilor

Hard disk-urile moderne au fost gandite in asa fel incat sa-si poata monitoriza singure starea de functionare si sa furnizeze informatii in timp real cu privire la potentialele defectari ale acestora si implicit asupra iminentelor pierderi de date. Desi majoritatea utilizatorilor nu stiu de existenta functiilor SMART ale hdd-urilor sau din comoditate nu aleg sa nu le utilizeze, totusi va puteti folosi de alte semne pentru a va putea da seama ca hard disk-ul are o problema, iar defectarea acestuia este destul de probabila.

Urmatoarele simptome ar trebui sa va dea de gandit:

  • Aparitia ecranelor albastre. Acestea de obicei sunt asociate problemelor hardware, iar hard disk-ul poate sa fie una din ele.
  • Calculatorul merge din ce in ce mai greu sau se blocheaza, atunci cand lucreaza cu disk-ul. Multi utilizatori suspecteaza sistemul de operare si se grabesc sa-l reinstaleze. Insa, acest lucru nu face decat sa complice si mai mult lucrurile.
  • Fisierele copiate pe disk-ul suspect sunt corupte si nu pot fi folosite.
  • Disk-ul dispare uneori din Windows Explorer sau nu mai este detectat de BIOS.

In toate aceste situatii, mai devreme sau mai tarziu, este inevitabila defectarea acelui hard disk si daca detineti date importante stocate pe el veti avea nevoie de specialistii QUARTZ Data Recovery pentru recuperarea lor.