By QUARTZ / Blog / 0 Comments

Sfaturi pentru recuperarea sistemelor RAID

Este cunoscut faptul că sistemele RAID sunt tolerante la erori însă nu și rezistente la erori. Iată câteva sfaturi de a gestiona în mod corespunzător un defect RAID pentru a evita pierderile sau deteriorările suplimentare dar și pentru a asigura cele mai optime condiții pentru recuperarea datelor în astfel de situații:

Nu încercați să recuperați datele dacă nu aveți cunoștințele necesare

Cea mai buna șansă pentru recuperarea datelor este de a trimite RAID-ul către un furnizor profesional de servicii de recuperare de date. Experiența specialiștilor garantează recuperarea datelor. Orice operațiune greșită poate distruge definitiv datele și din acest motiv fiecare caz trebuie tratat cu maximă seriozitate.

Nu încercați să rulați REBUILD

Încercarea de refacere a sistemului RAID ar putea suprascrie informațiile de configurare ale sistemului, cele care îi spun controlerului RAID cum să acceseze corect matricea unității, lucru care va face mai dificilă (sau imposibilă) găsirea și restaurarea datelor pierdute.

Nu eliminați disk-uri din matricea RAID

Păstrarea ordinii inițiale a disk-urilor din matricea RAID reduce șansa de a suprascrie datele critice din greșeală. Dacă trebuie să scoateți hard disk-urile, notați cu atenție ordinea acestora înainte de a face acest lucru.

Nu rulați programe utilitare pe disk-uri

Programele utilitare pot altera datele originale, distrugând posibilitățile de a le recupera printr-o altă tehnică ulterioară.

Nu restaurați date dacă nu aveți certitudinea unui backup confirmat

În cazul în care copia de rezervă pe care o dețineți nu păstrează datele pe care le credeți că le deține, riscați să suprascrieți matricea RAID cu date greșite.

Contactați specialiștii în recuperare date RAID

QUARTZ Data Recovery vă poate oferi oricând soluții profesionale de recuperare a datelor de pe sistemul Dvs RAID. Contactați-ne!