Cea mai moderna tehnologie pentru recuperare date din Romania

Procesul de recuperare a datelor nu poate fi realizat fara utilizarea unor solutii care presupun folosirea de instrumente hardware si software complexe.In multe cazuri particulare acestea au fost dezvoltate chiar de catre QUARTZ Data Recovery. Utilizarea acestor instrumente se face intr-o camera alba de clasa 100 (Class 100 Clean Room), o camera unde aerul este filtrat astfel incat sa nu existe mai mult de 100 particule de praf intr-un metru cub de aer.

QUARTZ Data Recovery a fost prima firma din Romania care a dezvoltat propria tehnologie recuperare date si care a folosit un astfel de laborator, la standarde internationale. In acest spatiu se desfac disk-urile pentru remedierea defectelor mecanice, acestea fiind aduse temporar in starea de functionare astfel incat sa se poata realiza copierea datelor. In acest fel se diminueaza impactul negativ pe care il au particulele de praf asupra capurilor de citire/scriere sau asupra platanelor pe care sunt stocate datele. Aici sunt folosite o serie de instrumente mecanice si electronice (microscop electronic, osciloscop, etc) necesare in schimbul ansamblurilor de capete de citire/scriere sau a platanelor precum si in diverse operatii de aliniere sau de reglare.

Dispozitivele mecanice si electronice sunt completate de componente software dezvoltate pentru fiecare model de disk in parte, folosind setul de instructiuni extins (factory commands) speciale pentru fiecare tip de disk. Aceste programe permit acesarea directa a firmware-ului disk-urilor, repararea acestuia in cazurile in care sufera anomalii de functionare sau modificarea parametrilor impliciti de functionare.

Dupa punerea in functiune temporara a disk-urilor se trece la efectuarea unei copii de siguranta, copie ce va fi ulterior prelucrata in vederea extragerii corecte a datelor.

In acest fel functioneaza cea mai moderna tehnologie recuperare date din Romania, detinuta de QUARTZ Data Recovery.

Peste 15 ani de experienta in domeniul recuperarii datelor

O mare parte din dotarea folosita de catre QUARTZ Data Recovery este rodul unei munci de peste un deceniu in domeniul reparatiei de disk-uri si recuperarea datelor de pe acestea, munca ce a permis dezvoltarea unor solutii si programe avansate chiar de catre noi.

Bineinteles, in obtinerea acestor rezultate am fost sustinuti de parteneriatele stranse pe care le avem cu diverse companii cu profil similar din strainatate.

Doriti sa aflati cum va poate ajuta tehnologia noastra in recuperarea datelor? Mai multe informatii puteti gasi pe pagina noastra de Servicii!