Servicii de recuperare de date QUARTZ Data Recovery

Indiferent de mediul de stocare pe care il detineti (hard disk HDD, SSD, memorie flash, stick USB, card memorie, sistem RAID etc), QUARTZ Data Recovery va sta la dispozitie cu solutii profesionale de recuperare de date. Serviciile noastre nu au ca scop identificarea cauzelor care au generat pierderea datelor si nici repararea suportului de stocare defect, ci se focalizeaza strict pe recuperarea datelor pierdute si salvarea acestora pe un suport de stocare functional.

Cand aveti nevoie de o recuperare de date?

Din diverse motive, datele pastrate pe un suport de stocare pot deveni inaccesibile. Aceste motive pot fi: defectarea suportului, stergere accidentala, atacuri ale virusilor, manipulare necorespunzatoare, etc.

Efectele pierderilor de date pot avea diverse forme:

 • Datele nu mai sunt accesibile
 • Datele nu mai pot fi localizate pe disk
 • Disk-ul prezinta zgomote atipice in functionare
 • Disk-ul nu mai este detectat sau nu este detectat corespunzator
 • Sunt intalnite diverse mesaje de eroare precum:
  • Invalid media type error
  • Invalid partition table
  • Invalid drive specification
  • General failure reading drive
  • Data error reading drive
  • Sector not found
  • Track 0 bad

Cum se realizeaza o recuperare de date?

La inceput vom face o evaluare a posibilitatilor de recuperare de date. In urma acestui proces pe care cu mici exceptii il realizam GRATUIT, transmitem clientului daca recuperarea este posibila, care sunt costurile si timpul pentru recuperarea datelor. Astfel, veti putea opta daca doriti sau nu inceperea procesului de recuperare.

Evaluarea o realizam folosind dispozitive hardware si software care permit lucrul cu hard disk-urile intr-un mod similar celui din fabrica unde au fost produse. Vom realiza accesarea low-level a disk-urilor, refacerea firmware-ului sau extragerea datelor in cazul in care disk-ul are foarte multe sectoare defecte sau capete de citire/scriere defecte.

Remedierea problemelor mecanice

In multe cazuri, disk-ul trebuie desfacut la partea mecanica pentru solutionarea problemelor interne. Acest lucru il vom efectua intr-o camera alba speciala in care densitatea particulelor de praf pe metru cub de aer nu depaseste cifra 100 (Class 100 Clean Room). Laboratorul nostru este primul de acest tip din Romania, multe din solutiile folosite fiind dezvoltate chiar de catre noi, in peste 15 ani de activitate in domeniul recuperare de date.

Aceasta operatiune permite recuperarea datelor fara riscul contaminarii capetelor de citire/scriere ale disk-urilor cu particule de praf care pot fi fatale recuperarii. Astfel, putem porni temporar disk-urile defecte pentru citirea datelor si transferul acestora pe disk-uri de back-up.

Datele recuperate, proprietatea Dvs

Toate datele obtinute de QUARTZ Data Recovery in urma procesului de recuperare de date sunt proprietatea exclusiva a clientilor si raman in custodia noastra pana cand acestia isi onoreaza obligatiile. Compania noastra nu poate folosi datele recuperate in nicio modalitate ce poate leza interesele clientilor. Confidentialitatea datelor recuperate este asigurata prin contract si implementata efectiv prin proceduri interne de lucru.

Aveti nevoie de servicii de recuperare de date?

Indiferent de mediul de stocare de pe care aveti nevoie de recuperarea datelor, specialistii QUARTZ Data Recovery va vor ajuta! Alegeti din lista de mai jos suportul de date care v-a creat probleme:

Contactati-ne pentru servicii de recuperare date profesionale!