Fusion Drive
By QUARTZ / Blog / 0 Comments

Recuperare Date iMac Fusion Drive

Fusion Drive-ul de la Apple este o tehnologie software intregrata in sistemul de operare Mac OS X care combina in mod inteligent o unitate HDD si o unitate SSD intr-un singur volum (solutia este oarecum asemanatoare cu un sistem RAID spanned JBOD). Puterea Fusion Drive-ului vine din faptul ca sistemul de operare stocheaza fisierele care sunt folosite in mod frecvent pe SSD iar pe cele care sunt folosite mai rar pe HDD. Astfel se obtine un sistem in care minusurile si plusurile unui sistem de stocare sunt eficientizate la maxim (SSD-urile beneficiaza de viteza de lucru mare dar au capacitate mica pe cand HDD-urile au viteza de lucru mai mica decat SSD-urile insa beneficiaza de capacitati mult mai mari de stocare a datelor).

In general Fusion Drive-ul functioneaza foarte bine, transparent pentru utilizator, insa in momentul in care apar erori sau unul din cele doua dispozitive se defecteaza, recuperarea datelor trebuie tratata cu maxima atentie deoarece se pot produce pierderi definitive de date. Important este ca atunci cand SSD-ul sau HDD-ul se defecteaza, sa nu se incerce inlocuirea acestuia si reinstalarea sistemului de operare deoarece datele se pot pierde partial sau chiar total. Avand in vedere ca SSD-ul utilizat este in general de tip M.2, in necunostinta de cauza se poate trece foarte usor cu vederea prezenta lui in calculator, mai ales de catre o persoana neavizata. De multe ori este solicitata recuperarea datelor numai dupa hard disk, dar fara continutul initial al SSD-ulului, este posibil ca acestea sa nu se poata recupera corect. Cel mai bine pentru siguranta datelor Dvs este sa va adresati specialistilor care inteleg bine sistemul si care sunt capabili sa recupereze datele in conditii de maxima siguranta.

QUARTZ Data Recovery este specializata in recuperarea datelor de pe HDD-uri si SSD-uri defecte, dar si de pe sisteme Fusion Drive sau alte sisteme folosite de catre Apple.