Opened HDD
By QUARTZ / Blog / 0 Comments

Disk-uri desfacute la partea mecanica

Pentru inceput dorim sa facem precizarea ca aici nu ne vom referi la disk-urile externe al caror enclosure a fost desigilat ci doar la disk-urile interne sau externe care au fost desfacute la partea mecanica.

Deoarece in ultima vreme ne-am confruntat cu mai multe probleme cu privire la analiza si recuperarea disk-urilor care au fost desfacute anterior la partea mecanica, tinem sa facem urmatoarele precizari, care sa clarifice in mod transparent politica noastra cu privire la astfel de cazuri. Ideea este de a descuraja tentativele de interventie asupra mecanicii disk-urilor de catre persoane care nu au experienta in astfel de cazuri si nu de a afecta in vreun fel incercarile altor firme cu experienta, strict specializate in recuperarea datelor, de a le recupera.

Asadar, daca partea mecanica a disk-ului pe care il primim in scopul analizarii si recuperarii datelor a fost desigilata anterior sosirii in laboratorul nostru, vom trata disk-ul ca DEFECT MECANIC si vom face doar o o evaluare preliminara asupra starii capetelor de citire/scriere si a suprafetei de inregistrare. Aceasta evaluare preliminara poate dura pana la 72 de ore si este complet GRATUITA. Ulterior acestei evaluari preliminare, concluziile noastre vor fi transmise clientului prin email. In cazul in care clientul va decide continuarea recuperarii datelor, se va percepe anticipat o taxa de 100 EURO plus TVA, taxa care va fi NERETURNABILA in cazul in care recuperarea datelor nu va fi posibila, insa se va deduce din pretul final daca procesul de recuperare se va termina cu succes. Aceasta taxa este perceputa pentru ca vor fi necesare operatii suplimentare asupra disk-ului, inainte de a incepe efectiv recuperarea datelor, deoarece nu este cunoscuta starea initiala a disk-ului inainte de desfacerea acestuia, daca a fost desfacut in conditii corespunzatoare (Class 100 Clean Room) si nici ce actiuni s-au intreprins asupra lui, actiuni ce pot afecta procesul de recuperare.

In cazul disk-urilor desfacute la partea mecanica, pretul recuperarii datelor va incepe de la 350 EURO plus TVA pentru disk-urile cu capacitate de pana in 2TB (exceptie fac modelele ce folosesc tehnologia SMR) si de la 400 EURO plus TVA pentru disk-urile de peste 3TB si cele care utilizeaza tehnologia SMR.

Pot exista situatii in care nu recomandam incercarea recuperarii datelor, in special pentru disk-urile cu degradari majore ale suprafetei de inregistrare. In aceste cazuri, sansele de recuperare pot fi foarte mici, costurile foarte mari sau calitatea datelor recuperate sa nu fie satisfacatoare pentru client. In cazul in care clientul insista pentru a incerca recuperarea datelor, acesta va suporta costurile aferente pieselor de schimb indiferent de rezultatul operatiunii.

Pentru mai multe detalii despre modul nostru de lucru va rugam sa ne contactati!