Data Recovery Lab
By QUARTZ / Blog / 0 Comments

Despre recuperarea datelor

Peste 95% din solicitările care ne sunt adresate de către potențialii noștri clienți se concentrează în jurul a patru întrebări:

  • Cât costă recuperea datelor?
  • Cât durează recuperarea datelor?
  • Se pot recupera datele?
  • Cât durează analiza?

Opinia noastră este aceea că trebuie să transmitem clienților informația corectă pe care trebuie să o cunoască, bazată pe o analiză pertinentă și reală a fiecărui caz în parte și nu pe cea pe care le-ar place să o primească, deoarece de multe ori diferența dintre cele două poate fi foarte mare. În continuare, vom răspunde la fiecare din aceste întrebări.

Cât costă recuperarea datelor?

Dacă procesul de recuperare ar fi ceva standardizabil și reproductibil pentru orice suport de stocare atunci problema s-ar rezolva prin stabilirea unui preț pe cantitatea de date recuperată. Însă, în practică, lucrurile nu stau chiar așa, iar în stabilirea prețului, cel mai mult contează este totalitatea procedurilor necesare pentru a avea acces la date. Din acest motiv, prețurile diferă foarte mult. Spre exemplu, dacă un disk are probleme cu suprafața de înregistrare dar capetele de citire/scriere sunt încă funcționale, recuperarea a 1TB de date de pe un astfel de disk va costa mult mai puțin decât recuperarea unui singur GB de date de pe un disk cu capetele de citire/scriere defecte. Motivul este acela că în cel de-al doilea caz, pentru recuperarea datelor este nevoie de o intervenție pe partea mecanică a disk-ului, intervenție care este foarte costistoare. În altă ordine de idei, nu pentru toate disk-urile prețul poate fi același. Să exemplificam prin compararea a două disk-uri externe 2.5” de 1TB de la Western Digital: unul care folosește tehnologie clasică și altul care folosește tehnologie SMR. Recuperarea disk-ului cu tehnologie SRM este mult mai complicată și mai consumatoare de resurse și know-how decât a disk-ului normal deoarece sunt necesare mult mai multe operațiuni suplimentare pentru accesarea datelor (deblocarea accesului la firmware deoarece blocarea este activată în microprocesorul plăcii electronice, blocarea scrierii pentru evitarea coruperii benzilor SMR și a translatorului, recuperarea celui de-al doilea translator, decriptarea datelor, etc). Toate aceste operațiuni implică costuri suplimentare, deși comercial vorbim de același tip de disk: Western Digital extern de 1TB. Situații similare întâlnim și în cazul SSD-urilor, a stick-urilor de memorie sau al cardurilor de memorie. Concluzionând în acestă direcție, recuperarea unui stick de memorie sau al unui card de memorie defect este mult mai dificilă decât recuperarea unui sistem RAID.

Cât durează recuperarea datelor?

Din pacate, nici în acest caz nu putem vorbi de un termen standard. Deși în general cazurile medii se pot rezolva în aproximativ o zi sau două (poate chiar în aceeași zi), cazurile mai complicate pot dura una sau poate două saptămâni. Perioada de recuperarea nu este determinată de faptul că nu putem să ne ocupăm de cazuri imediat ce acestea ajung în laborator ci de faptul ca procesul de recuperare este unul de durată, respectiv fiecare etapă din procedura de recuperare a datelor necesită o anumită durată de timp în care trebuie parcursă. Majoritatea cazurilor sunt rezolvate într-o zi sau două, însă recuperarea disk-urilor cu defecte mecanice, a sistemelor RAID complexe, a stick-urilor de memorie sau cardurilor defecte poate dura până la două săptămâni. Desigur, sunt șanse considerabile ca și acestea să fie rezolvate mult mai repede, însă din pacate acest lucru nu poate fi considerat o regulă. Suntem întrebați de multe ori de posibilitatea achitării unei taxe de urgență în schimbul urgentării lucrului. Având în vedere faptul că deținem suficientă capacitate de procesare a cazurilor de recuperare a datelor, toate acestea sunt tratate în regim de urgență fără costuri suplimentare din partea clienților. Dacă, tehnic vorbind, este posibilă recuperarea rapidă a datelor, aceasta va fi efectuată fără costuri suplimentare.

Se pot recupera datele?

Similar cu răspunsurile la întrebările anterioare, răspunsul la această întrebare este că da, în general este posibilă recuperarea datelor. Totuși, sunt situații în care recuperarea datelor NU este posibilă sau este decat parțial posibilă. Fără a analiza concret fiecare situație în parte, ne este greu să răspundem la această întrebare deoare nu întotdeauna ni se transmite informația corectă: ce s-a întamplat, care sunt simptomele corecte și exacte, ce s-a întreprins ulterior, dacă au mai fost intreprinse acțiuni în direcția recuperării datelor și ce anume, etc. Sunt situații în care datele nu se pot recupera deloc (Exemple: suprafață de înregistrare a disk-urilor distrusă complet, date criptate pentru care nu se cunosc cheile de decriptare, date șterse de pe SSD-uri, date suprascrise, unele carduri de memorie formatate, etc) sau date care nu se pot recupera într-o formă suficient de calitativă pentru client (Exemplu: un disk având 2 platane, 4 capete de citire/scriere iar pe una din cele 4 suprafatele avem HEADCRASH-uri (zgârieturi profunde care împiedică complet citirea acelei suprafațe). Deși în teorie putem face o imagine a 75% din suprafața disk-ului, gradul de recuperabilitate depinde de tipurile de fișiere care erau stocate pe disk. Dacă vorbim de fișiere video de dimensiuni mari, procentul de recuperabilitate va fi zero, deși avem accesată o suprafață de 75% din imaginea disk-ului).

Cât durează analiza?

Politica nostră este de a nu face analize “pe loc” deoarece considerăm că acestea nu sunt întru totul relevante. “Pe loc”, se poate forma doar o idee despre complexitatea problemei și ce ar implica recuperarea datelor, însă nu se poate face o analiză amănunțită care să poată furniza un procent de recuperabilitate, starea fișierelor solicitate de catre client, etc.

În concluzie, pentru a putea răspunde la toate aceste întrebări trebuie să facem o analiză reală a fiecarei situații în parte, luând în considerare toate aspectele ce pot fi implicate în recuperarea datelor. Această analiză se poate face exclusiv în laboratorul nostru și este GRATUITĂ. Ulterior vom transmite prin email concluziile noastre, iar clienții pot lua decizia cea mai bună în ceea ce îi privește.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta folosind detaliile de la pagina https://www.quartz.ro/contact/.