By QUARTZ / Blog / 0 Comments

Defectarea capetelor de citire/scriere

Orice recuperare de date incepe cu identificarea precisa si corecta a cauzelor ce au provocat-o. Aceasta etapa este extrem de importanta deoarece intreprinderea de actiuni gresite poate ridica costurile ulterioare sau in cel mai rau caz poate distruge definitiv datele.

Unul din cele mai grave probleme intalnite la disk-uri este defectarea capetelor de citire/scriere. Scopul nostru in acest moment nu este acela de a dezbate cauzele ce pot conduce la astfel de incidente, ci de a arata cum se poate identifica un astfel de defect. In majoritatea cazurilor acest defect se manifesta prin zgomote anormale, asa cum sunt redate in inregistrarea de mai jos:

In momentul in care auziti un astfel de sunet este extrem de importat sa inchideti urgent calculatorul, sa nu mai incercati alimentarea acestuia si in nici un caz sa deschideti hard disk-ul la partea mecanica. Tentativele de accesare agraveaza si mai mult defectul, distrugand datele.

Trebuie notat faptul ca acest tip de defect este unul mecanic si nu se poate remedia prin solutii software. Recuperarea datelor implica deschiderea disk-ului in Clean Room de clasa 100 si schimbarea componentelor defecte cu unele compatibile, urmata de tehnici speciale de accesarea datelor.

Pentru recuperarea datelor va invitam sa va adresati QUARTZ Data Recovery, companie specializata exclusiv in astfel de servicii si pionierul recuperarilor de date in Romania.